Total de visualitzacions de pàgina:

Entrades populars

dimecres, 24 d’agost del 2011

Facebook para enseñar y aprender

Llegir aquest article per efectuar un comentari en aquest bloc, així com també s'haureu de publicar informació en el esdeveniment creat al perfil de Facebook següent: http://www.facebook.com/event.php?eid=276270532390019

Per consultar l'article prémer aquí.

12 comentaris:

  1. Rafael Pérez

    Totalment d'acord en tot el que es diu en l'article, jo diria encara més, facebook en l'entorn d'estudis en línia pot ser una de les millors eines més fins i tot que els blocs, ja que facebbok és molt àgil i ràpid, ia la mesura que cada vegada més es poden deixar penjats enllaços a continguts multimèdia es convertirà en emprescincible tant en aprenentatges tradicionals com en els que com la UOC fan servir les tecnologies 2.0

    ResponElimina
  2. Abans de matricular-me al UOC, jo servia molt poc noves tecnologies. No tenia ni twitter ni facebook, del blog ja ni parlo. Ja que pensava que les xarxes socials serveixen per divertirse o per conectars amb gent.
    Ara poc a poc arrencant veig que les eines de tecnolgies 2.0. poden ser molt utiles perque ens permeten la mobilitat, estalvi dels temps i rapidesa en moment de fer les tasques que estem enfrentant.
    Crec que molt de gent estan encara per descubrir el benefici real que ens pot portar facebook.

    ResponElimina
  3. Fa molt poc que uso les xarxes socials i crec que m'estic convencent que avui en dia és la millor opció per a relacionar-te amb gent, per a penjar informació de tota mena i, perquè no, ajudar en un procés d'aprenentatge.

    A part del teu propi blog, és un eina útil per a penjar-hi informació i poder accedir-hi des de qualsevol lloc.

    Pots contactar amb gent que et pugui ajudar amb dubtes que puguis tenir i a la que tu puguis ajudar.

    Crec que les xarxes socials i les noves tecnologies són el nostre futur.

    ResponElimina
  4. Aquest article també és interessant

    www.educaweb.com/noticia/2011/01/31/redes-sociales-educacion-innovacion-didactica-14583.html

    ResponElimina
  5. Es interessant poder donar un ús didàctic a les xarxes socials, que no només siguin un entreteniment.

    Crec que son eines amb un gran potencial en l'area de la docència.

    ResponElimina
  6. En un principi tenia entès que l’ús de les xarxes socials era merament per a diversió però també he comprovat que són una eina molt útil alhora d’intercanviar informació (enllaços, articles, vídeos) molt més ràpidament que els blogs o altres sistemes.

    Crec que és un recurs indispensable per a poder avançar en el nostre procés d’aprenentatge.

    ResponElimina
  7. Us haig de reconèixer que el meu concepte de facebook està canviant durant els últims dies.
    Jo a diferència de alguns companys com la Tetiana o la Isa, si que fa temps que tinc Facebook, però només l'utilitzava com a contacte amb amistats o coneguts.

    Amb el temps, havia anat perdent interes en l´aplicació i m'havia interessat més en el Twitter. El Facebook ho veia com una xarxa totalment social (experiències d´amics/coneguts que em poden interessar més o menys) mentre que Twitter ho veig com una xarxa de comunicació (on al seguir exclusivament a qui m´interessa, rebia informació molt més valuosa i actual).

    Ara estic veient que probablement puc treure més suc "intel.lectual" i professional a Facebook...

    ResponElimina
  8. Al igual que molta gent de la meva “generació”, associo el facebook amb el lleure. És per aquesta raó que sóc una mica reticent respecte la possibilitat que aquesta xarxa social es converteixi en una eina pròpia de l’àmbit de l’ensenyament. M’estimo més separar aquests dos camps (lleure i educació) i no barrejar-los en una mateixa idea.

    No obstant això, sóc conscient dels grans avantatges que representen les aplicacions esmentades a l’article que comentem, i considero que aplicar les noves tecnologies al procés d'aprenentatge i als actuals models educatius és fonamental per a desenvolupar-nos com a societat i esdevenir més competitius en el futur. En aquest sentit, crec que un entorn virtual com el que presenta la UOC és suficient per a satisfer aquesta necessitat, de manera que no cal acudir a una xarxa social com facebook.

    ResponElimina
  9. Per començar, encara que sembli exttany, no tinc ni Facebook ni Twitter. Sempre havia associat aquestes aplicacions per oci i diversió. Deprés de l'article, veig que realment l'ús de les tecnologies pot afavorir en l'estudi i aprenentatge.

    ResponElimina
  10. Benvolgudes I benvolguts,

    Observo amb satisfacció que heu entès la motivació d’aquesta activitat, la qual pretenia mostrar les xarxes socials com un instrument, un recurs susceptible de diferents usos, però amb un denominador comú: l’intercanvi d’informació i comunicació.
    Aquest atribut genèric el fa molt acte per l’educació i l’activitat professional, per tant és un ús que pot tenir una importància cabdal amb en les nostres activitats quotidianes, ja que ens permet estar al dia de les noves publicacions i edicions de notícies que ens interessen, mantenir un contacte amb les comunitats de coneixement que ens faciliten informacions, publicar i editar informacions que considerem importants, és a dir ens transforma en ciutadans i actors protagonistes d’aquelles representacions que envolten la nostra activitat en els diferents àmbits que s’hi desenvolupa la nostra quotidianitat.
    La finalitat d’aquesta activitat pretenia fer-vos veure els avantatges que us pot proporcionar aquest instrument de comunicació multidireccional i per les vostres manifestacions, veig que els objectius han estat aconseguits.
    Us felicito pels vostres comentaris i aportacions.

    ResponElimina
  11. Jo també pensava que les xarxes socials només eren per divertir-se, però després de llegir l’article i de veure com les estem utilitzant en al terreny de la UOC he canviat totalment d’idea. Son una manera rapida d’intercanviar conceptes, opinions, dubtes, en resum una forma eficaç de comunicació.
    Està clar que les xarxes socials son una porta oberta al mon, son una eina que tenim a l’abast i hem d’aprofitar-la al màxim.

    ResponElimina
  12. La veritat és que desprès de fer servir únicament les xarxes socials com a eina d'oci, ens ha quedat clar que és un instrument molt potent a l'hora de l'aprenentatge, i molt més si és a "distància". El concepte de xarxa social fa que estar a casa, a la feina o connectat sigui mes fàcil amb tants instruments de comunicació, ja que com diu en Jordi, es tracta d'estar sol però no aïllat.

    ResponElimina